Esed: Havada Üçüncü Dünya Savaşı'nın kokusu hissediliyor

Esed: Havada Üçüncü Dünya Savaşı'nın kokusu hissediliyor

Suriye rejimi lideri, ABD ve Rusya arasındaki gerilimi 'Üçüncü Dünya Savaşı olarak tanımladığınız savaşın kokusu' olarak yorumladı.

Rus Komsomolskaya Pravda gazetesinden Darya Aslamova'ya röportaj veren Suriye rejimi lideri Beşar Esed, dünyadaki durumun gelişim aşamasında olan bir Soğuk Savaş'ı anımsattığını belirtti.

Esed'e göre bunun nedeni; Batı'nın, özellikle de ABD'nin SSCB'nin dağılması sonrası bile Soğuk Savaş'ı bitirmemiş olması:

"Bu süreçle ilgili birçok siyasal sahne var. Suriye de en önemlilerinden biri."

Esed Suriye topraklarındaki çatışmaların Üçüncü Dünya Savaşı'na dönüşüp dönüşmeyeceği sorusuna, "Krizin tırmandığını görüyoruz ama ana amaç ABD hegemonyasını korumak, kimsenin —Rusya ya da Batılı müttefiklerinin— siyasal ve uluslararası sahada partner olmasına izin vermemek. O nedenle sizin Üçüncü Dünya Savaşı olarak tanımladığınız savaşın kokusu havada hissediliyor." cevabını verdi.

"Fakat bu henüz askeri anlamda doğrudan karşı karşıya gelme şeklinde gerçekleşmiyor" diye devam eden Esad, "Yine de bunun askeri, 'terörist' ve siyasal içerikleri var. Suriye de bu savaşın sadece bir parçası" dedi.

Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.