ABD Donanması'ndan Türk bayraklı paylaşım: Üstü örtülü tehdit mi?

ABD Donanması'ndan Türk bayraklı paylaşım: Üstü örtülü tehdit mi?

ABD donanması, kuruluşunun 241. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı paylaşımda Türk bayrağıyla savaşan askerlerin öldürüldüğünü gösteren temsili tablo kullandı.

ABD Donanması, kuruluşunun 241. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 1801-1805 yıllarında Trablus kıyılarında Türk bayrağıyla savaşan askerlerin öldürüldüğünü gösteren temsili tabloyu kullandı. Donanmanın resmi Twitter hesabında, "Amerika'nın denizcileri çetin, cesur ve hazırdır." ifadesine yer verilen iletiye bazı kullanıcılardan tepki geldi.

Söz konusu temsili tabloda, 1801-1805 yıllarında Libya'nın Trablus bölgesinde ABD ile Osmanlı Devleti'ne bağlı Berberi devletleri (Fas, Cezayir, Tunus ve Libya) arasında yaşanan 1. Berberi Savaşı konu ediliyor.

Savaşın sonunda ABD, Akdeniz'e girişte ödediği yüklü miktarda vergiden muaf olma hakkını elde etmişti.

1. Berberi Savaşı'nı tarih öğretileri bakımından önemli gören ABD Donanmasının, içinde Türk bayrağı olan bu tür bir temsili tabloyu kurumsal hesabından paylaşmayı neden tercih ettiği ise henüz bilinmiyor. Bu savaş, ABD'nin İngiltere'den bağımsızlığını elde ettikten sonra girdiği ilk çarpışma ve ülkenin deniz aşırı ilk savaşı olduğu için ordu tarafından önemseniyor.

Twitter'daki söz konusu iletiye tepki gösteren çok sayıdaki Türk ve yabancı kullanıcı, bunun Türk-Amerikan ilişkilerinin içinden geçtiği hassas döneme uygun bir paylaşım olmadığını ifade etti.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.