Dostum'un konvoyuna saldırı

Dostum'un konvoyuna saldırı

Taliban'ın, Raşid Dostum'un konvoyuna düzenlediği saldırıdan Dostum son anda kurtuldu.

Afganistan Birinci Başkan Yardımcısı Özbek asıllı General Abdül Raşid Dostum'un Faryab'ta Taliban'a yönelik başlattığı operasyonu sırasında konvoyuna saldırı gerçekleştirildi. Pusuya düşürülen konvoyda Dostum'un milislerinin kayıpları ağır.

Yerel yetkililer konvoya yapılan saldırıda Dostum'un 10 askerinin hayatını kaybettiğini 15 askerin ise yaralandığını bildirdi. Ölü ve yaralı sayısı ile ilgili gerçek rakamlar ise bilinmiyor.

Taliban tarafından pusuya düşürülen konvoyda Raşid Dostum'un hafif olarak yaralandığı öne sürüldü.

Ülkeye yönelik ABD işgali sırasında adı bir çok savaş suçuyla anılan Raşid Dostum "IŞİD'e yönelik başlattığını" iddia ettiği operasyonda ülkenin kuzey bölgelerine 7 bin milis gönderdiğini açıklamıştı. Dostum hafta sonu komutanlarıyla birlikte düzenlediği toplantıda, Faryab, Cevizcan ve Saripul şehirlerinde geniş bir operasyona başlayacaklarını açıklamıştı. Bölgelerde Taliban'ın etkinliği üst düzeyde. Son yıllarda, özellikle Afganistan'daki başkanlık seçimleri sonrası popülaritesi artan ve Taliban'a karşı operasyonlar yürüten Raşid Dostum'un Taliban'ı mağlup edeceğine ilişkin onlarca açıklamasına rağmen büyük çapta herhangi bir zaferi Taliban, bölgede birçok noktayı ele geçirerek ilerlemeyi sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.