Haşdi Şabi komutanından Erdoğan'a tehdit: Kafalarına sıkar bırakırız

Haşdi Şabi komutanından Erdoğan'a tehdit: Kafalarına sıkar bırakırız

Türkiye ve Bağdat hükümeti arasında yaşanan gerilime dahil olan "Rambo" lakaplı Şii komutan, Erdoğan'a tehditler savurdu.

Iraklı Şii milis grubu Haşdi Şabi'nin komutanlarından Ebu Azrail lakaplı Eyüp Falih el Rubayi'nin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde bir araç içinde konuşan Rubayi Erdoğan'a hakaretler ediyor ve "Irak'taki hiç bir adamını sağ bırakmayız" tehdidinde bulunuyor. Rubayi ayrıca, Bağdat'ta çalışan Türk işçileri kastederek  "Kaçırma falan değil, köpek gibi kafalarına sıkar bırakırız" ifadesini kullanıyor. 


IŞİD'e karşı savaşın sembol bir ismi olarak sunulan El Rubayi hakkında Batı medyasında "Rambo" yakıştırmalarında bulunulmuştu. Rubayi'nin yakılmış bir insanı döner bıçağı ile doğradığı görüntüler internete düşmüş ve komuoyunu şoke etmişti. 

Tartışmalı milis gücü Haşdi Şabi

Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçleri, "hedef gözetmeksizin saldırı düzenleme ve sivillerin ölümüne neden olma" suçları nedeniyle tartışmaların odağında. Haşdi Şabi milislerinin sayısıyla ilgili resmi bir veri yok, ancak bu örgütlenme altında yaklaşık 300 bin civarında milis olduğu ileri sürülüyor. Haşdi Şabi, Irak ordusunun da kendisine tabi olduğu bir hükümet üstü yapılanma olarak görülüyor.

Erdoğan ve İbadi arasındaki gerilim

Başika'daki Türk gücünün varlığı nedeniyle Ankara'yı eleştiren Irak yönetimine sert tepki gösteren Erdoğan, Türkiye'nin Irak'ta Musul yakınlarında bulunan Başika'daki üssünü kapatmayacağını söyledi ve "Biz bildiğimizi okuyacağız" demişti. 

Cumhurbaşkanı, Irak Başbakanı Haydar El İbadi'yi eleştirdiği konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şahsıma hakaretler ediyor. Sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin, Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil. Biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu? Irak'ın Başbakanı. Önce haddini bil."

Irak Başbakanı Haydar El İbadi ise, yaptığı açıklamada Türkiye'nin Irak'ta asker bulundurmasının "bölgesel bir savaşa" yol açabileceği uyarısında bulunmuştu. Ayrıca Asaib Ehli Hak ve Haşdi Şabi gibi milis güçlerin liderleri ve komutanlarından Türkiye'ye yönelik tehdit açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.