Taliban'dan İstihbarat Merkezine Saldırı: 92 Ölü

Taliban'dan İstihbarat Merkezine Saldırı: 92 Ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki saldırıda bombalı araç da kullanıldı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre bomba yüklü araç, Kabil'de başkanlık sarayına 100 metre uzaklıktaki bir binanın önünde patlatıldı. Hedef alınan binanın, üst düzey devlet adamlarını koruma görevi yapan gizli servis biriminin merkez binası olduğu belirtiliyor.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sıdık Sıddıki patlama sonrasında binanın çevresinde silahlı militanlarla güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandığını açıkladı. Sıddıki “silahlı bir teröristin güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldüğünü” belirtti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre çatışmalar yaklaşık yarım saat sürdü.

Taliban ismi bilinen Afganistan İslam Emirliği'nin sözcüsü Zabihullah Mücahid saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Saldırı İlk olarak patlayıcı yüklü kamyonun idarenin önünde patlatılması ile başlamış ve ardından fedai savaşçıların bölgeye varması ile devam etmiştir. Patlamadan sonra 5 saat ten fazla süren çatışmalar yaşanmıştır. Çatışma esnasında içerideki fedai savaşçılar ile telefon ile yapılan görüşmede 58 kişinin içeride öldürüldüğü bilgisi alınmıştır. Çatışma sonrasında mühimmatı biten bir fedai savaşçımız güvenli bir şekilde yerine geri dönmüştür. Ölü sayısı konusunda medyanın verdiği rakamlar her zamanki gibi gerçeği yansıtmamaktadır.

Sonuç olarak: Patlama ve yaşanan çatışmalar dâhilinde, bölgeden de gelen raporlar ile toplamda, içlerinde istihbarat subayları ve daha üst düzeylerinin de bulunduğu 92 çalışan öldürülmüştür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.