OHAL'in sürdüğü Brüksel'de gazeteciler ifade özgürlüğü istedi

OHAL'in sürdüğü Brüksel'de  gazeteciler ifade özgürlüğü istedi

Brüksel’de toplanan onlarca kişi Macaristan’daki köklü bir muhalif gazetenin kapatılmasını Avrupa kurumları önünde protesto etti.

Brüksel’de toplanan onlarca kişi Macaristan’daki köklü bir muhalif gazetenin kapatılmasını Avrupa kurumları önünde protesto etti. Nepszabadsag adlı gazete birkaç gündür artık dağıtılmıyor. Gazeteciler duruma tepkili.

EuroNews Muhabirine konuşan protestonun organizatörü: “Öncelikle söz konusu gazete ve çalışanları ile dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek istiyoruz. Kendilerini desteklediğimizi bilmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kimileri hükümeti suçluyor ancak hükümet yetkilileri suçlamaları kabul etmiyor. Nepszabadsag gazetesi Brüksel temsilcisi Avrupa Birliği’nin hareket alanının kısıtlı olduğunu söyledi:

Gazetenin Brüksel temsilcisi: “Macar hükümeti basın ile ilgili bir yasa yürülüğe koyduğunda Avrupa Birliği’nin araya girdiğini biliyoruz. Avrupa kurumları ihlal prosedürü başlatmaya çalıştı, hükümet böylece geri adım atarak yasadaki bazı maddeleri uygulamadan çıkardı. Avrupa Birliği’nin basın özgürlüğü konusunda geniş hareket alanına sahip olmadığı görülüyor.” dedi.

Geçtiğimiz Haziran ayında gazeteyi satın alan Mediaworks adlı şirket, tiraj düşüklüğünü ve gazetenin zarar etmesini gerekçe gösterdi. kurumu kapattı. Muhalif gazete, son dönemde Başbakan Viktor Orban’ın desteklediği kişilere yönelik hükümeti rahatsız eden haberler yapıyordu.

Kaynak: EuroNews

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.