Rusya ve Ukrayna Arasında Mahkum Takası

Rusya ve Ukrayna Arasında Mahkum Takası

Rus askeri istihbarat mensupları ile Ukraynalı pilotun takası konusunda düğmeye basıldı.

Rusya ve Ukrayna arasında mahkumların takası için önemli adım atıldı. Ukrayna’da mahkum olan Rus askeri istihbarat mensupları ile Rusya’da mahkum olan Ukraynalı pilotun takası konusunda düğmeye basıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Kiev’de konu ile ilgili şunları söyledi: ‘‘Rus askerlerin mahkum olması, takas mekanizmasını hareket geçirmek için bazı fırsatların yolunu açıyor. Bununla birlikte, Ukraynalı pilotun geri dönüş tarihi ve diğer atılacak adımlar da içinde olmak üzere bu konuda hiç bir şekilde spekülasyon yapılmamasını istiyorum.’‘

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise bu konuda ülkesinin baskı altında olduğunu itiraf etti: ‘‘Şu anda bizim bütün batılı ortaklarımız, Avrupa ve deniz aşırı ülkeler Rusya’daki insan hakları konusu açılınca Ukraynalı pilotun durumunu gündeme getiriyor. Ama hiç kimse, Ukrayna’da öldürülen iki Rus gazeteciyi hatırlamıyor.’‘

Rus Evgeniy Yerofeyev ve Aleksandr Aleksandrov 14 yıl hapis cezasına mahkum olurken, Ukraynalı pilot Nadiya Savçenko 22 yıla mahkum oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.