Eş Şebab Kenya'da saldırdı

Eş Şebab Kenya'da saldırdı

Kenya sınırları içerisindeki Mandera'da bir konuk evine saldıran Eş Şebab 12 kişiyi öldürdü.

Kenya polisine göre Somali sınırındaki Mandera'da gayrimüslimleri hedef alan saldırıda 12 kişi öldürüldü.

 

Mandera bölge komutanı Muhammed Salih, Eş Şebab savaşçılarının Bişaro Konukevi'ne düzenlenen saldırıdan sorumlu olduğunu söyledi.

 

Eş Şebab, 2011 yılında Somali'ye birlik gönderen Kenya'ya karşılık vereceğini açıklamıştı.

 

Kenya'nın başkenti Nairobi'den bildiren El Cezire muhabiri Catherine Soi, söz konusu saldırının Salı günü sabahın erken saatlerinde gerçekleştiğini belirtti.

 

Görgü şahitleri patlama ve silah sesleri duyduklarını ifade etti. El Cezire muhabiri, silahlı kişilerin kapıyı bomba kullanarak açtığının söylendiğini aktardı. Muhabir "güvenlik görevlileri, polis ve asker saldırıdan hemen sonra içeride kalan konukları kurtarmaya geldi. Şimdi ise saldırganları yakalamak için büyük bir takip söz konusu. Anti terör timleri saldırganların izini bulmak için köpekler kullanıyor" şeklinde konuştu.

"Geçirgen sınır"

Eş Şebab, sıklıkla Kenya'ya uzun ve geçirgen sınırı aşarak saldırılar düzenliyor. Fakat Eş Şebab'ın saldırıları hudut hattıyla sınırlı kalmıyor. Grup turistlerin bulunduğu sahil bölgelerine ve başkent Nairobi'ye de saldırılar düzenliyor. Salı günkü saldırıya kadar, Kenya güvenlik güçleri bir süredir bu tür saldırıları engellemede başarılıydı. Ancak Mandera bu hususta oldukça korunmasız. Eş Şebab daha önce de bölgede birçok geniş çaplı saldırı düzenlemiş ve onlarca kişiyi öldürmüştü.

Grup, yapılan bu saldırıların Kenya'nın Somali'de sivillere karşı işlediği suçlara karşılık olduğunu belirtiyor. Eş Şebab'ın Haçlı ordusu olarak nitelediği Kenya ve Etiyopya öncülüğündeki AMISOM birliklerinin adı Somali'de birçok savaş suçuna karışmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.