NATO, Doğu Avrupa'da askeri mevcudiyetini arttırıyor

NATO, Doğu Avrupa'da askeri mevcudiyetini arttırıyor

'Rus tehdidine' karşı Baltık ülkeleriyle Polonya'da muharip taburlar üslendirilecek.

Kuzey Atlantik İttifakı NATO Rusya'nın Ukrayna anlaşmazlığındaki tutumu nedeniyle Doğu Avrupa'da biner mevcutlu dört tabur üslendirme hazırlıklarına hız veriyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg muharip birliklerin önümüzdeki yıldan itibaren üç Baltık ülkesi ve Polonya'da üslendirileceğini, aynı zamanda NATO'nun Karadeniz bölgesindeki mevcudiyetinin de artırılacağını söyledi.

NATO Savunma Bakanları toplantısında konuşan Genel Sekreter Jens Stoltenberg "askeri tehditlerini sürdüren ve ittifakın doğu sınırlarında habersiz tatbikatlar yapan Rusya'ya tepki göstermek zorunda olduklarını" belirtti.

Kırım'ın 2014 yılında Rusya tarafından ilhak edilmesi Doğu Avrupa ülkelerinde güvenlik endişesi doğurmuş ve NATO mukabele yeteneğini artırmak için bölgede acil müdahale birlikleri üslendirip, Doğu Avrupa ülkelerinde üsler kurmuştu. Toplam 4 bin mevcutlu taburların bölgede üslendirilmesi işlemlerinin 2017 yazına kadar tamamlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.