Askerlik yoklaması e-Devlet'ten gerçekleştirilebilecek

Askerlik yoklaması e-Devlet'ten gerçekleştirilebilecek

Askerlik çağına giren yükümlüler, askerlik yoklaması işlemlerini artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğinde, "e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri" projesi başlatıldı.

Projeyle vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilmesi için yoklama işlemlerinde talep edilen bilgi formlarının e-Devletsistemi üzerinden doldurulması ve kayıtlı oldukları aile hekimine giderek yoklama işlemlerinin yapılabilmesi hedefleniyor.

ASKERLİK ŞUBESİNE İKİ KEZ DEĞİL BİR KEZ GİDİLECEK

Yükümlüler artık sağlık muayenelerini, askerlik şubelerine gitmeden e-Devlet üzerinden başlatabilecek, bağlı oldukları aile hekimlerine giderek bu işlemi yaptırabilecek. Daha önce askerlik şubelerine iki kez gidilerek yapılan işlemler, sadece alınan raporun teslimi için tek seferde tamamlanabilecek.

Sağlık Bakanlığı ile sağlanan koordinasyonla, projenin pilot uygulamasına Manisa'da bugün itibarıyla başlandı, projenin yürütülmesi amacıyla Manisa'da 222 hekime bilgilendirme eğitimi verildi.

2017 ŞUBAT'TAN İTİBAREN TÜRKİYE GENELİNDE YAYGINLAŞTIRILACAK

Yaklaşık üç ay sürmesi öngörülen pilot uygulama sürecinde tespit edilecek teknik ve uygulama hatalarının giderilmesinin ardından "e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri" projesinin 2017 şubat ayından itibaren Türkiye genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.