Çavuşoğlu'ndan Obama'ya meydan okuma

Çavuşoğlu'ndan Obama'ya meydan okuma

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Devlet Başkanı Barack Obama'ya golf oyununda meydan okudu.

Profesyonel Golfçüler Birliği (PGA) European Tour'un final serisi ayaklarından ve Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Turkish Airlines Open 2016, dünyaca ünlü sporcuların katılımıyla yarın başlayacak.

Turnuvanın gerçekleştirileceği Belek Turizm Merkezi'ndeki Regnum Carya Golf Resort Otel'de düzenlenen basın toplantısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve THY Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu ile dünyaca ünlü golfçüler Lee Westwood ve Danny Willett katıldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'yı Meclis'te temsil eden bir milletvekili, bakan olarak dünyaca ünlü sporcuları Antalya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Yaklaşık bir yıl önce turnuvanın düzenlendiği otelde G-20 Liderler Zirvesi yapıldığını hatırlatan Çavuşoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'ya 'meydan okumayı' da ihmal etmedi.

Çavuşoğlu, "Birçok lider burada golf oynadı. ABD Başkanı Barack Obama oynayamadı ama başkanlık dönemi sona erdiğinde tekrar geri gelmeye karar verdi. Benimle oynarsa ona 4 atışlık avans vereceğimi ifade etmiştim" dedi.

Dışişleri Bakanı ayrıca, "Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu'na da teşekkür ediyorum. Bütün oyuncuları bütün dedikodulara rağmen buraya getirdikleri için teşekkür ediyorum" diye de konuştu.   Öte yandan Çavuşoğlu, Antalya'nın dünyadaki en güzel ikinci şehir olduğunu da dile getirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ı a da andı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.