Cumhuriyet soruşturmasında 9 tutuklama

Cumhuriyet soruşturmasında 9 tutuklama

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve FETÖ/PDY örgütlerine müzahir oldukları" iddiasına ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve FETÖ/PDY örgütlerine müzahir oldukları" iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart'ın hakimlik sorgusu tamamlandı. Hakimlik, şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi.

Gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener savcılık sorgularının ardından, yazarlar Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya ise sevk edildikleri hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında 31 Ekim'de düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.