Fransa'da camilere kilit vuruluyor

Fransa'da camilere kilit vuruluyor

Fransa İçişleri Bakanı, terörle mücadeleye yönelik devam eden soruşturmalar kapsamında, daha fazla cami ve mescidin kapatılabileceğini söyledi.

Paris'te düzenlenen valiler ve savcılar toplantısında konuşan Cazeneuve, Fransa'da 2015 yılından bu yana "terörle mücadele" kapsamında alınan tedbirlere ilişkin verileri paylaştı.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında ülkede 20'den fazla caminin "radikalleşme" nedeniyle kapatıldığını belirten Cazeneuve, konuya ilişkin başka ibadet yerleri hakkında da soruşturmalar yürütüldüğünü duyurdu.

Fransa için yeni bir döneme girdiğine dikkati çeken Cazeneuve, "2015 yılının başından bugüne terör hareketleriyle ilişkili 80 yabancı kökenli kişi hakkında sınır dışı kararı verildi. Bunların çoğunluğunu nefret söylemi kullanan din görevlileri oluşturuyor." dedi. Bakan Cazeneuve, 201 yabancı hakkında da Fransa'ya giriş yasağı getirildiğini dile getirerek, Ortadoğu'da bulunan "terör gruplarına" katılmak istediğinden şüphelenilen 430 kişi hakkında yurtdışına çıkış yasağı uygulandığını söyledi.

"Terör" propagandası yapan internet siteleri hakkında da tedbirler alındığını ifade eden Cazeneuve, Fransa'da radikal gruplarla ilgili 54 internet sitesine ve 319 e-posta adresine erişimin engellendiğini duyurdu.

Bakan Cazeneuve, Paris'te geçen yıl kasım ayında gerçekleştirilen terör saldırıları sonrası 426 kişinin gözaltına alındığını, 95 kişinin ev hapsinde tutulduğunu ve 4 bin adreste idari arama yapıldığını belirterek, yapılan aramalarda 77'si ağır 600 silahın ele geçirildiğini bildirdi.

Fransa'da yürürlükte olan OHAL yasası ibadet yerlerinin kapatılması ve internet sitelerinin kapanması konusunda İçişleri Bakanlığına yetki tanıyor.

OHAL çerçevesinde geçen hafta 4 cami kapatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.