Taliban yeni ABD başkanına seslendi: Askerlerinizi geri çekin

Taliban yeni ABD başkanına seslendi: Askerlerinizi geri çekin

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'a mesaj gönderdi.

Taliban, ABD başkanlığı seçimini kazanan Donald Trump'tan, Afganistan'daki Amerikan askerlerini çekmesini istedi.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid yaptığı yazılı açıklamada, "ABD seçimlerindeki sonuçlar Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın başarılı olduğunu gösteriyor. Bizim ona mesajımız, ABD yönetimini diğer dünya milletlerini hürriyetinden mahrum bırakmayan bir politika ile idare etmesi ve ABD çıkarlarını diğer milletlerin harap ve mahkum edilmesinde aramaması. Böyleyece dünyayı daha güvenli bir hale getirip, süregelen krize bir son vermesi." ifadelerini kullandı.  

Trump, Mart ayında yaptığı bir açıklamada 2001’deki Afganistan işgalinin hayati bir yanlış olduğunu söylemiş ancak Pakistan’ın nükleer gücünden dolayı ABD askerlerinin Afganistan’da kalması gerektiğini ifade etmişti.

Mücahid açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"En önemlisi ise Afganistan'daki tüm askeri birliklerini geri çekmeli. Diğer eski ABD yöneticilerinin aksine, ne kendisi ve generalleri için daha fazla aşağılanma ve zillet aramalı ne de kendileri için beyhude olan bu savaşa müdahil olmaya devam ederek Amerikan itibarını, ekonomisini ve askeriyesini daha fazla kötüleştirmeli. Haydi, Afgan halkının bağımsız bir ulus olarak diğer ülkelerle ilişki içinde kendi kendini yöneten bir devlet olmasına, ve herkesin bir diğerinin zararından emin olduğu (güvende olduğu) bir dünyaya müsade edin."

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.