Muhaysini 'küresel teröristler' listesine eklendi

Muhaysini 'küresel teröristler' listesine eklendi

'Suriye devriminin sembol ismi' Dr. Abdullah el Muhaysi'nin ABD yönetimi tarafından 'teröristler' listesine eklendiği duyuruldu.

ABD Hazine Bakanlığı, Dr. Abdullah el Muhaysini ve diğer üç kişinin ABD yönetiminin belirlediği 'teröristler' listesine eklendiğini duyurdu. Söz konusu dört kişi, El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi için veya onun adına çalışmakla suçlandı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada ayrıca, adını Şam'ın Fethi Cephesi olarak değiştirerek El Kaide ile bağlarını kopardığını duyuran Nusra Cephesi'nin sadece isim değişikliğine gittiği ancak varolan durumun değişmediği belirtildi.

Suudi Arabistan vatandaşı olan Abdullah El Muhaysini, Suriye'de herhangi bir grupla bağının olmadığını ve bağımsız bir şekilde çalıştığını açıklamıştı.

Hazine Bakanlığı, Muhaysini'nin bağımsız olmadığı ve  kilit bir Nusra Cephesi lideri olduğunu ileri sürdü. Hazırlanan raporda, Muhaysini'nin İnfir Kampanyası kapsamında çok sayıda savaşçıyı Nusra Cephesi'ne kazandırdığı ve finansal desteğin sağlanmasında kritik bir rol üstlendiği belirtildi.

İnfir Kampanyası'nda Muhaysini'nin yaptığı konuşmalardan biri:

 

Devrimin sembol şahsiyeti

​Muhaysini'nin 'Suriye macerası' 2013 yılında başladı. IŞİD ve Suriye muhalifler arasında silahlı çatışmaya dönüşen ihtilafların sona erdirilmesi için çaba gösteren Muhaysini, "Ümmet Girişimi" adında bir kampanya başlattı. Dünyaca ünlü hadis alimi Süleyman el Ulvan'ın öğrencisi ve aynı zamande eski Kabe imamı Muhammed el Muhaysini'nin oğlu olan Abdullah el Muhaysini'nin bu çabası büyük oranda karşılık gördü. Ancak Muhaysini, IŞİD'in İslami mahkemeleri kabul etmediğini belirterek bu çabaları sona erdirmek zorunda kaldığını duyurmuştu.

Şam'ın Fethi Cephesi, Ahrar'uş Şam gibi bazı muhalif grupların başını çektiği Fetih Ordusu koalisyonunda 'kadılık' görevini yürüten Muhaysini, "Suriye Devrimi'nin sembol şahsiyeti" olarak görülüyor. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.