"MHP ile birlikte başkanlık sistemini getireceğiz"

"MHP ile birlikte başkanlık sistemini getireceğiz"

Başbakan Binali Yıldırım, "MHP ile anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "MHP ile anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Trabzon'a ziyarette bulundu. Valiliği ziyaret eden Yıldırım kentte bir konuşma gerçekleştirdi.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları; 

"Bize hukuk dersi vermeye çalışan Avrupalı ülkeler önce parlamentolarındaki teröristlerin resimlerini indirsin. Türkiye kendi kararını kendi verir. Emir alacak, sözüne itaat edecek tek makamı yüce Türk milletidir. Başka kimseden emir alamayız. 

Ana muhalefet partisi genel başkanı çıkmış diyor ki, terör örgütüne yardım yapan AK Parti'dir. El-Nusra, IŞİD, FETO'yu ülkenin başına bela eden AK Parti'dir. Bu ne demek kardeşim. Ana muhalefet partisi pusulayı yitirmiş durumda. Ağzından çıkanı kulağını duymuyor. Türkiye'nin her yerinde terörle amansız mücadele eden kim AK Parti. FETO'nun sözcülüğünü yapan, oradan oraya koşanlar kim millet biliyor. Ne zamandan beri suç işlemek meşru hale geldi.

Değerli kardeşlerim bakın herkes durumunu gözden geçirmek durumundadır. Ana muhalefet partisi demek iktidar alternatifi demektir. Eğer siz iktidar alternatifisiyseniz tek millet tek vatan tek bayrak prensibine sonuna kadar sahip çıkmak lazım. Anamuhalefet partisini sağduyulu olmaya çağırıyorum. Bırak, bu dışarıdaki terör sponsorlarının ağzıyla konuşmaktan vazgeç. Türkiye'nin ne büyük badirelerden, ne büyük sıkıntılardan geçtiğini görmüyor musun Şehitlerimizi görmüyor musun Terörle yapılan amansız mücadeleyi görmüyor musun Şimdi zaman ülkeye sahip çıkma zamanıdır, bir olma, beraber olma zamanıdır. Ayrılıkçılara, terör goygoycularına yaranma zamanı değildir. Ülkenin, milletin bekası için bir olma, beraber olma, birlikte çalışma zamanıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, yol yakınken dön bu yanlıştan. Bu yol, yol değil, bu sokak çıkmaz sokaktır.

Trabzon-Erzincan demiryolunu da inşallah 2023'e kadar biz yapacağız biz başlatacağız. Dünyanın en zor projelerinden biri; iki tane tünel var her biri 23 kilometre. Laf üstüne laf koyanlardan değil taş üstüne taş koyanlardanız. Ülkemizi 14 yılda üç kat büyüttük. Türkiye'yi üçe katladık.

Uzun zamandan beri Türkiye'nin gündeminde anayasa değişikliği var. Anayasa değişikliğiyle birlikte tabi hükümet değişikliği de var sistem değişikliği de var. Bunu her parti söyledi. Hadi gelin yapalım dediğimizde kimse gelmedi. Son günlerde Milliyetçi Hareket Partisi ve onun Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yine sağduyusu ile vatansever ve ülkenin geleceğini dikkate alarak, her türlü siyasi hesaplardan öte Türkiye'nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı ve bu konuda inşallah, MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Önce meclise götüreceğiz, meclisten sonra işimiz bitmiyor. Sonra sahibine getireceğiz. Sahibi kim, sizsiniz. Size gelen iş yarım kalmaz. Millete gelen iş yolda kalmaz. Bunu gördük. 2007'de gördük, 2010'da gördük ve 2014'te Meclis'e Cumhurbaşkanı'nı seçtirmediler ve siz misiniz seçtirmeyenler biz seçiyoruz dediniz ve seçtiniz. Tayyip Erdoğan'a da rekor oy verdiniz Trabzonlular. Allah sizden razı olsun."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.