IŞİD'den Türkiye'de eylem çağrısı

IŞİD'den Türkiye'de eylem çağrısı

IŞİD'in 8 dilde yayınladığı Rumiyah dergisinde, Türkiye'deki militanlara AK Parti'lileri öldürme çağrısı yapıldı.

IŞİD, Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere 8 dilde yayınladığı Rumiyah adlı dergisinin bu ayki sayısında Türkiye'deki militanlarına çağrı yaparak, AK Parti üyeleri ile polis, asker ve hakimlerin öldürülmesini istedi. Diyarbakır saldırısının görüntülerini derginin kapağına taşıyan IŞİD, saldırıyı ısrarla bir kez daha üstlendi.

 52 sayfalık Rumiyah dergisinin bu ayki sayısında geçtiğimiz hafta Diyarbakır Bağlar'da Emniyet müdürlüğünün ek binası yakınlarında yapılan ve TAK örgütünün üstlendiği saldırıyı kapak yapan IŞİD, bir kez daha saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Saldırının IŞİD'in lideri Bağdadi'nin Türkiye'de saldırılar yapılması yönündeki çağrısına dayanarak yapıldığı ileri sürüldü. TAK olayın bir canlı bomba saldırısı olduğunu duyurarak, saldırıyı gerçekleştiren üyesinin fotoğrafını yayınlamıştı. PKK'nın sivilleri hedef aldığı saldırılarının TAK örgütü tarafından üstlenildiği biliniyor.

TÜM DEVLET MENSUPLARINA SALDIRI ÇAĞRISI

Sputnik'in aktardığı habere göre, dergide Türkiye'deki militanları için AK Parti üyelerine saldırma ve Türkiye'de cihat yapma çağrısında bulunan IŞİD, Türkiye'deki militanlarına şunları söyledi: "AK Partilileri öldürün. Erdoğan'ın destekçilerine, yardımcılarına ve onun partisini destekleyenlere de saldırın. Küfrün ve tağutun başkanlarına saldırın. Polis ve askerleri öldürün. Tağutun alimlerini öldürün. Hakimleri de öldürün. Kafir Türk askeri size geliyor. Onların kanı köpeğin kanı gibidir." 

SINIRDAKİ ASKERLER DE HEDEF GÖSTERİLDİ

"Fırat Kalkanı operasyonuna katılan Türk askerlerine çok sert davranın" şeklinde tabirler kullanan IŞİD, dergisinde şu ifadelere de yer verdi: "Sınırda nöbet tutan Türk askerlerine karşı çok sert saldırılar yapın. Türk askerlerine karşı sınırlarda nöbet tutan tüm kardeşlerimize, mürted Türk askerine karşı sabit durun! Ve onlara karşı çok sert olun! Allah, onların gücünü sizinle defeder. Allah'ın gücü daha üstündür, cezası daha şiddetlidir. İşte kâfir Türk askeri size doğru geldi. Onlardan her birinin kanı, değersizlikte ve alçaklıkta bir köpeğin kanı gibidir. Şiddetinizi ve sertliğinizi onlara gösterin! Gazabınızın ateşini onlara ulaştırın! Dininizin ve tevhidinizin intikamını şeytanların kardeşlerinden, mürtedlerin liderlerinden ve ateistlerin dostlarından alın! Onların şirki tevhidinize, nifakı imanınıza asla galebe çalamayacaktır. Muhakkak ki Allah, takva sahipleriyle beraberdir. Bu, Allah ve Resulünün bize vaad ettiğidir."

GÜLEN'E DE SAVAŞ İLAN ETTİLER

Türkiye hükümetine karşı tehditler savuran IŞİD, hükümetin kendilerine karşı savaş açarak 'kendi elini kestiğini' belirtti. IŞİD, dergide ayrıca Nurcular ile Fethullah Gülen'i "tağut ve kafir" ilan ederek, onlara da savaş ilan etti. Dergide bu konuda şu ifadelere yer verildi: "Türkiye hükümeti bugün, İslam Devleti'ne karşı savaş ilan etmesi demek; kendi bıçağıyla boynunu kesmesi, kendi elleriyle şah damarlarını kesmesi, kendi ipiyle kendisini boğması, kendi evini yıkması demektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.