Sotloff'un Ailesi Esed Rejimine Dava Açtı

Sotloff'un Ailesi Esed Rejimine Dava Açtı

IŞİD tarafından öldürülen Amerikalı gazeteci Steven Sotloff’un ailesi "IŞİD ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle" New York mahkemesinde Esed rejimine dava açtı.

Sotloff’un ailesi Esed rejiminin Sotloff’un öldürülmesinde ilgisi olduğu gerekçesiyle 90 milyon dolar tazminat talebiyle dava açtı.

IŞİD tarafından boğazı kesilerek öldürülen gazeteci Sotloff’un aile avukatı, IŞİD ve Esed rejimi arasında bağlantı olduğuna dair güçlü delillere sahip olduklarını söyledi. Avukat, bu yıl başında Suriye’deki gaz rafinerilerine ilişkin medyada yer alan haberler ve istihbarat verilerinin Esed rejimi ve IŞİD arasında işbirliği olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Dava, Yüksek Mahkeme’nin, terör eylemleri nedeniyle yakınlarını kaybeden ailelerin, terör örgütlerini destekleyen yabancı hükümetlere dava açma hakkı vermesi üzerine açıldı. Dava kapsamında Esed rejimi, IŞİD içindeki ajanları aracılığyla örgüte mali, lojistik ve istihbarat desteği vermekle suçlanıyor.

Öte yandan, bir Fransız haber ajansında yayınlanan habere göre, bazı Amerikalı ve İngiliz yetkililerin Esed rejiminin IŞİD'ten petrol temin ettiğini ifade ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.