ABD, Kabil Büyükelçiliği'ni kapattı

ABD, Kabil Büyükelçiliği'ni kapattı

Taliban'ın Almanya Büyükelçiliği'ni ve ABD'ye ait Bagram Üssü'nü hedef alan saldırılarının ardından ABD, KAbil Büyükelçiliği'ni geçici olarak kapattı.

Taliban'ın Mezar-ı Şerif'teki Alman Konsolosluğu'nu ve Bagram Askeri Hava Üssü'nü hedef alan ve birçok Batılının ölümüne sebep olan salldırıların ardından ABD, Kabil Büyükelçiliği'ni geçici olarak kapatma kararı aldı.

Cumartesi günü yapılan açıklamada büyükelçiliğin "güvenlik önlemleri sebebiyle günlük hizmete kapalı olacağı" ifade edildi. Eşine çok sık rastlanmayan bu karar, başkent Kabil'e yakın Bagram Üssü'ne yapılan saldırıda 2 asker ve 2 sivil görev elemanının ölmesinin ardından geldi. İki gün önce de Taliban, Mezar-ı Şerif'te Alman Konsolosluğu'na saldırı düzenlemiş, 6 kişi ölmüş 100'ün üzerinde kişi ise yaralanmıştı. Taliban, yaptığı açıklamalarda ölü sayısının çok daha yüksek olduğunu açıklamıştı. ABD ve NATO'nun ölü sayısını düşük gösterdiği ve gerçek rakamların medyaya yansıtılmadığı biliniyor.

Ülkede Taliban saldırılarını ve hakimiyet alanını artırmaya devam ediyor. ABD'nin savaş sahasından çekilmesi ve güvenliği sağlama sorunluluğunun Afgan hükümeti güçlerine geçmesiyle Taliban günden güne daha geniş toprakları ele geçiriyor. Taliban'ın hücumlarına dayanamayan ABD destekli Afgan yönetimi iç sorunlar da yaşarken, ilerleyen yıllarda Taliban iktidarının geri döneceği görüşleri artık yüksek sesle dillendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.