Rus savaş gemileri Halep'e 'nihai saldırı' hazırlığında

Rus savaş gemileri Halep'e 'nihai saldırı' hazırlığında

Rus savaş gemileri Halep'e yönelik yoğun bombardıman için Doğu Akdeniz'de pozisyon alıyor.

Rus savaş gemilerinden oluşan filo, gelecek günlerde Halep'i yoğun bir bombardımana tutmak için Suriye sahillerine doğru hareket etti.

Rusya'nın uçak gemilerinden biri olan Admiral Kuznetsoz gemisinin kumandanı Sergei Artamonov, filonun görev amacıyla doğu Akdeniz'de belirlenen bölgelerde olduğunu söyledi. 

Mig ve Sukhoi tipi Rus savaş uçakları, muhaliflere karşı beklenen yoğun bombardıman öncesi kuzey Suriye'de keşif uçuşlarına başladılar. 

Atamonov keşif uçuşları ile alakalı, "Uçuşlar güvertelerden yürütülüyor ve kıyı limanı ile koordinasyonlu çalışılıyor. Uçuşlar son dört gündür, gün boyu devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Daha önce, Rus Interfax haber ajansı Rus savaş uçaklarının savaş görevlerini belirlemek amacıyla Suriye üzerinde uçuşlar gerçekleştirdiğini okuyucularına duyurmuştu.

"Gemilere yaklaşmaya korkuyorlar"

Rus televizyon kanalları ayrıca, Suriye sahillerindeki filoda yer alan ve nükleer güçle çalışan savaş gemisi Pyotr Veliky'nin kumandanı ile konuşmuştu. 

Yabancı savaş uçaklarının gemilerin üzerinde uçup uçmadığı konusundaki soruya komutan Vladislav Malakhovsky, "Onlar 50 kilometreden fazla yaklaşmaya korkuyorlar, nükleer kruvazörün nasıl güçlü olduğunun çok iyi farkındalar" demişti.

Halep'te kuşatma altında bulunan Suriyeliler, Halep için gerçekleştirilecek nihai saldırıdan dolayı korku içindeler. Rus filosu Halep'e yönelik yoğun bombardımana hazırlanırken, rejim ve Şii milisler bölgeye takviye güçlerle destek sağlıyor. 

Halep'i terketmeyen halk, katliamla burun buruna 

Muhalif güçlerin önceki ayın sonlarında kuşatmayı kırmak için başlattığı saldırı başarısızlıkla sonuçlanmış ve rejim güçleri kaybettikleri yerleri büyük oranda geri kazanmıştı. 

UA Wire'a konuşan Pentagon kaynakları da Rusya'nın Halep'e yönelik bombardıman hazırlığında olduğunu doğruladı.

Rusya ve Suriye rejimi, muhalif savaşçıların ve sivillerin Halep'in kuşatma altındaki bölgelerini tamamen terketmesini istiyor.  Rejim şehri terketmek isteyenler için "insani koridor" oluşturduğunu duyurmuştu. Ancak Halep halkı, bombardıman altında da olsa evini savunmayı tercih etti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.