Haşdi Şabi Türkmen kentine ilerliyor: Hedef havalimanı

Haşdi Şabi Türkmen kentine ilerliyor: Hedef havalimanı

Türkiye'nin Musul operasyonuna katılmasına itiraz ettiği Şii milis grubu Haşdi Şabi, Türkmen kenti Telafer'i hedef almayı sürdürüyor.

Haşdi Şabi komutanlarından Yusuf Kilabi, Musul operasyonu kapsamında "ilerlemeye" devam ettiklerini belirtirken Telafer Havalimanı bir sonraki hedefleri olduğunu söyledi.

Rudaw'a göre, Yusuf Kilabi, 5 kilometre ilerleme kaydettiklerini dile getirdiği açıklaması sırasında "Telafer Havalimanı bir sonraki hedeflerimizden biri. Bu nokta Musul operasyonunu doğrudan etkileyecek" ifadelerini kullandı.

'14 KASIM İTİBARİYLE TELAFER'İN KONTROLÜNE YÖNELİK OPERASYONUN 3. AŞAMASI BAŞLADI'

Haşdi Şabi Yüksek Konseyi Sözcüsü Ahmed Esedi yaptığı açıklamada ise,“Birinci ve ikinci aşaması başarılı bir şekilde tamamlanmış olup Musul'un batısındaki Telafer ilçesi çevresindeki köylerin büyük bölümünde kontrol sağlanmıştır. 14 Kasım itibariyle Telafer'in kontrolüne yönelik operasyonun üçüncü aşaması başlamıştır” dedi.

HALKA 'YARDIM' ÇAĞRISI

Ahmed Esedi, operasyonda halkın kendilerine yardım etmesi çağrısında bulundu.

Haşdi Şabi'den yapılan bir yazılı açıklamada ise, Tel Sirval bölgesine doğru ilerledikleri ve saldırı girişiminde bulunan bomba yüklü bir aracın imha edildiği bildirildi.

Musul'un batısından cephe açan Heşdi Şabi, ABD'nin hava desteği ile bölgedeki anayolları IŞİD'den kazanıyor. Büyük Musul operasyonu 17 Ekim'de başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.