Esed: Trump ile işbirliği yapabiliriz

Esed: Trump ile işbirliği yapabiliriz

Baas rejimi lideri Esed, ABD'de Başkan seçilen Donald Trump'ın olası yeni Suriye politikasından faydalanmak istiyor.

Suriye rejimi lideri Beşar Esed, ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump ile işbirliği yapabileceklerini söyledi. Portekiz televizyonu RTP'ye mülakat veren Esed işbirliği için Trump'ın Amerikan yönetimindeki karşı görüşü destekleyenleri ikna etmesinin şart olduğunu belirtti. Donald Trump seçim kampanyası sırasında ABD'nin Suriye politikasını bundan böyle tek başına Esed rejimi ile mücadeleye yönlendirmek niyetinde olmadığını açıklamıştı.

Beşar Esed ABD Başkanlık seçimini değerlendirdiği ilk açıklamasında, ‘ABD yönetimi sadece Başkandan oluşmadığı için büyük beklenti içinde olmadıklarını' belirtti. 

Donald Trump da bir televizyon programında Esed'i beğenmediğini belirtmiş ancak daha sonra "Ama Esed, Rusya ve İran IŞİD'lileri öldürüyor”, demişti. Trump aynı zamanda, ‘milyonlarca doları sokağa attığı' gerekçesiyle ABD'nin muhalifleri desteklemesine karşı olduğunu dilde getirmişti. Donald Trump Esed'in güçlü müttefiki Rusya ile olan ilişkileri düzeltmek istediğini de söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.