ABD kendini yalanladı: "YPG çekildi, çekiliyor, çekilecek..."

ABD kendini yalanladı: "YPG çekildi, çekiliyor, çekilecek..."

Obama'nın özel temsilcisi McGurk, YPG'nin eğitimler tamamlandıktan sonra Fırat'ın doğusuna çekileceğini açıkladı.

ABD Başkanı Obama'nın IŞİD'le mücadeleden sorumlu özel temsilcisi Brett McGurk, YPG'nin Menbiç'ten çekileceğini söyledi. 

McGurk, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Dönüm noktası: Bütün YPG güçleri, IŞİD'den sonra güvenliğini sağlamaları için eğitimlerini tamamladıktan sonra Menbiç'ten ayrılıp Fırat'ın doğusuna dönecek" dedi.

 

ABD kendi açıklaması ile çelişti

ABD yönetimi daha önce yaptığı açıklamalarda ve Türkiye’ye bildirimlerinde, Menbic’teki YPG'lilerin ilçeden ayrılıp Fırat Nehri’nin doğusuna geçtiğini iddia etmişti. Buna karşın Türk istihbarat birimleri Menbic’teki örgüt varlığının devam ettiğini raporlamıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner de, Ağustos ve Eylül ayında yaptığı açıklamalarda, örgütün kendilerine verdiği sözü tutarak Fırat Nehri'nin doğusuna çekildiğini ifade etmişti. McGurk'ın "YPG çekilecek" iddiası, ABD'nin diğer resmi açıklamalarını yalanlar nitelikte. 

McGurk'ın PYD/PKK'ya yakınlığı

Obama’nın özel temsilcisi McGurk, 30 Ocak’ta Kobani’ye ziyarette bulunmuş ve IŞİD'e karşı savaşta PYD'nin rolünü övmüştü. Söz konusu ziyarette eski PKK yöneticisi Polat Can, McGurk'a plaket vermişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.