"Brexit ve Trump’ın arkası gelebilir"

"Brexit ve Trump’ın arkası gelebilir"

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Brexit ve Trump’ın seçim zaferi gibi sonuçlara başka oylamalarda da rastlanmasının sürpriz olmayacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Brexit ve Donald Trump’ın seçim zaferi gibi sonuçlara başka oylamalarda da rastlanmasının sürpriz olmayacağını söyledi.

DW'nin haberine göre, Süddeutsche Zeitung’a konuşan Martin Schulz "Bu olaylara bakarak gelecekte başka problemli oylama sonuçları ortaya çıkmayacağına hâlâ inanan, en iyi ihtimalle naiftir" diye konuştu. 

Schulz Mayıs ayında Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'in iyi sonuçlar elde edebileceğine dikkat çekti.

Özgür toplum ve Avrupa uzlaşmasının ağır bir baskı altında olduğunu vurgulayan Schulz "Bunu hepimiz hissediyoruz" diye konuştu. "Yönsüzlük, düşüş korkuları ve devlet temsilcilerinden duyulan bıkkınlıktan oluşan karışımın tehlikeli bir maya oluşturduğunu belirten" Schulz bunun "insafsız avcılar" tarafından kullanıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.