"IŞİD'in Türkiye ve Batı'daki operasyonlarını yöneten isim öldürüldü"

"IŞİD'in Türkiye ve Batı'daki operasyonlarını yöneten isim öldürüldü"

Koalisyon sözcüsü Albay Dorrian, örgütün dış operasyonlarını yöneten Abdulbasit El Iraki'yi öldürdüklerini iddia etti.

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, 12 Kasım'da IŞİD'in dış operasyonlarından sorumlu bir lideri hava saldırısı sonucu öldürdüklerini açıkladı. 

Dorrion açıklamasında, "Koalisyon güçleri, IŞİD'in dış örgütlenmesini yöneten, Amerikan, Türk ve Avrupalı hedeflere yönelik saldırılardan sorumlu Abdulbasit el Iraki'nin öldürülmesi ile sonuçlanan bir hava saldırısı gerçekleştirdi." dedi.

Dorrian 16 Kasım'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, Abdulbasit El Iraki’nin örgütün Türkiye üzerinden Batı'ya uzanan dış saldırılarını yöneten kilit bir isim olduğunu söyledi. 

Dorrian'ın açıklamasına bakılırsa, Abdulbasit Batı'da ve Türkiye'de gerçekleştirilen birçok saldırı ile ilişkiliydi. Ancak Dorrian, Abdulbasit'in 2015 yılından bu yana Avrupa'da gerçekleşen bir dizi saldırının hangisi ile bağlantılı olduğunu açıklamadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.