Halep'te insanlık dramı: Hastanelerin tamamı kapatıldı

Halep'te insanlık dramı: Hastanelerin tamamı kapatıldı

Rusya'nın soykırıma giriştiği Halep'te, hastaneler sistematik olarak hedef alınıyor.

Halep Sağlık Direktörlüğü, kente yönelik yoğun hava saldırıları nedeniyle muhaliflerin kontrolünde bulunan doğu Halep’teki hiçbir hastanenin hizmet sunamadığını belirten bir açıklama yayınladı.

Asya'nın Sesi'nin haberine göre; Dr. AbdulBasît İbrahim imzalı açıklamada "Halep kentinin son 48 saattir Suriye rejimi ve Rus hava kuvvetleri tarafından sistematik şekilde vurulması nedeniyle özgürleştirilmiş Halep’teki bizler, doğu Halep’teki hiçbir hastanenin hizmet veremediğini duyururuz" ifadelerine yer verildi.

Halep’in ‘Rejim ve Rus cephaneliğindeki tüm silah çeşitleriyle vurulmasının erkek, kadın ve çocukların sağlık hizmeti almasının engellenmesini amaçladığı’ belirtilen açıklamada saldırıların sivil alanları ve hastaneleri bilerek hedeflediği ifade edildi.

Tüm hükumet, sağlık çalışanları ve sağlık kuruluşlarına seslenilen açıklamada ‘bu savaş suçuna karşı acilen harekete geçin ve meslektaşlarınızın yanında durun’ denildi.

Öte yandan Rus hava saldırılarının sivil-asker demeden büyük bir yoğunlukla devam ettiği Halep'ten içleri acıtan görüntüler gelmeye devam ediyor. 

Su, gıda ve tıp malzemelerinin neredeyse bitmek üzere olduğu Halep'te bir bebek:

 

Halep'in kuşatma altındaki Tarık el Bab mahallesinde, rejim helikopterlerinden kimyasal bomba atıldı:

Halep'in saldırı altındaki hastaneleri:

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.