PKK Lideri: ABD ile doğrudan görüşüyoruz

PKK Lideri: ABD ile doğrudan görüşüyoruz

KCK Eş Genel Başkanı Cemil Bayık, IŞİD'e karşı koalisyon güçleriyle tam irtibat halinde olduklarını söyledi.

KCK Eş Genel Başkanı Cemil Bayık, ABD ile direkt görüştüklerini, IŞİD ile mücadeleyi de ABD öncülüğündeki koalisyon ile birlikte yürüttüklerini söyledi.

Bayık, BBC muhabiri Ian Pannell'e verdiği demeçte uluslararası güçlerden kendilerine mektuplarla çağrı yapıldığını, kendilerinin de bunlara mektuplarla cevap verdiklerini söyledi.

Bayık, "BBC muhabirinin Kerkük'te görüştüğümüz PKK komutanları Koalisyon güçleriyle dolaylı temasları olduğunu söyledi, bu doğru mu" sorusuna şu cevabı verdi:

"Dolaylıdan da öte direkt de sayılabilir. Çünkü bizim güçlerimizin IŞİD'le nasıl mücadee ettiğini dünya alem biliyor. Kaolisyon güçlerinden gizli, IŞİD'le mücadele yürütülmedi. Zaman zaman görüşmeler bile olmuştur. IŞİD'e karşı mücadele eden, gerillayla iletişime geçmek zorunda."

Bayık, muhabirin bu temasla ABD'den mi bahsettiği sorusuna, "Amerika'dan da, İngiltere'den de… Koalisyon güçlerini temsil eden esas Amerika'dır tabi. Sorun Amerika'yla veya başka biriyle görüşüp görüşmeme sorunu değildir" cevabını verdi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass geçtiğimiz günlerde PKK'ya silah bırakma çağrısını içeren bir açıklama yapmıştı.

Bayık tek taraflı çağrıların anlamının olmadığını savunarak şu ifadeleri kullandı:

"Bazıları bize 'savaşı durdurun' çağrısı yapıyor. Bu bir şey ifade etmiyor. Bu savaş bir sonuçtur, buna yol açan nedenler var. Bu nedenleri ortadan kaldırmayan herhangi bir savaşı durdurma pek bir sonuç vermez. Yeniden bizim ateşkes yapmamızın herhangi bir anlamı yoktur. Bize bu çağrıları yapanların Türkiye'ye de bu çağrıyı yapması gerekiyor."

Cemil Bayık kendilerine uluslararası alandan mektup yoluyla çağrılar yapıldığını ve bunlara mektupla cevap verdiklerini söyledi:

"Bize savaşın durdurulması için çağrılar oldu, bize mektuplar gönderildi. Biz de bunlara mektuplarla cevap verdik. Savaşı başlatan biz değiliz ki bizden savaşın durdurulması istensin. Hem Türkiye'den hem PKK'dan derhal savaşın durdurulup ateşkesin çift taraflı ilan edilmesini ve müzakerelerin başlatılmasını istemelidirler."

Bayık, mektupları kimin gönderdiğini, onlara açıklamadan söylemeyi uygun bulmadığını belirtti.

Bayık, müzakerelerin yeniden başlaması durumunda buna hazır olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.