Doğu Halep için son '20 gün': 250 binden fazla kişi ölebilir

Doğu Halep için son '20 gün': 250 binden fazla kişi ölebilir

"Hemen siyasi temsilcilerinizi arayın. Caddeleri organize edin. Harekete geçilmesini isteyin. 20 günden az süremiz var"

Suriyeli yardım gönüllüsü ve doktorlar Washington Post'ta yayımlanan makalelerinde, Halep için yardım çağrısında bulundular. Makalede rejim kuşatması altındaki Doğu Halep'te bulunan 250 bin kişinin, var olan gıda ve tıbbı malzemelerle ancak 20 gün hayatta kalabileceği vurgulanıyor. Rejim güçleri, Şii milisler ve Rusya'nın engellemeleri nedeniyle Halep şehrine bir türlü insani yardım malzemeleri ulaştırılamıyor. Bilindiği gibi Eylül ayında Halep'e doğru yola çıkan yardım konvoyu Rus uçakları tarafından hedef alınmış, tüm kamyonlar imha olmuş ve 20 yardım görevlisi de hayatını kaybetmişti. 

Söz konusu makalede Suriyeli doktorlar, Halep halkı için hükümetlere baskı yapma ve protestolar düzenleme talebinde bulunuyor:

"250 binden fazla Suriyeli, sınırlı sayıda yiyecek, temiz ve tıbbi malzeme bulunan doğu Halep'te mahsur kalmış durumda.


Sürekli yoğun hava bombardımanı altına yaşayan şehrin doğu bölgesindeki halkın gidecek bir yeri yok. Çeyrek milyon insanın açlık ve tıbbı müdahale eksikliği nedeniyle ölme tehlikesi ile burun buruna olduğu Doğu Halep'e yiyecek ve tıbbi malzemenin 20 gün veya daha az bir sürede ulaştırılması ümit ediliyor.

Halep'te sadece 29 doktor kaldı

100 bini çocuk olmak üzere, çeyrek milyon insan Halep'te sıkışmış durumda. Bu çocuklar yiyecek yemek bulamıyor ve sakat kalma korkusu olmadan uyuyamıyorlar. Her gün, travma ve anksiyeteyi benzersiz seviyelerde yaşıyorlar. Onlara ve ailelerine bakmak için sadece 29 doktor kaldı. Doktorlar, hayal dahi edilemeyecek bir karar vermek zorunda bırakılıyorlar; çocukları kurtarmak yada tıbbi malzeme ve personel sıkıntısı nedeniyle ölmesine izin vermek.


Ayrıca, şiddetli travma belirtilerini hafifletmek için psikiyatri desteğinin sağlanacağı kurumlarımız yok.


Bunun yerine, halkımızın acı ve umutsuzluk içinde hastanelerimizden ayrılmalarına izin verdik.


Onları moloz yığınlarından kurtarmak için yardım ettiğimizi ve onlara tıbbi bakım hizmeti verdiğimizi ancak onların korkularını hafifletemediğimizi bilerek...


Hepimiz korkuyoruz. Şunu bilerek çalışıyoruz, yardım ettiğimiz bir sonraki çocuk bizim çocuğumuz olabilir.


Suriyeli çocuklarımız daha iyi bir geleceği hakediyor. Onlar daha değerli bir tıbbi ve zihinsel sağlık hizmetlerini hakediyor. Onlar okula gitmeyi ve korku duymadan arkadaşları ile oynamayı hakediyor.


Halep halkına yardım etmek için hemen birlikte çalışmak zorundayız.


...

"Hemen siyasi temsilcinizi arayın, caddeleri organize edin"

Yapılan çağrı öncelikle insan olmamızdan dolayıdır. Uluslararası komuoyunu, şimdi Halep halkı ile dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz.


Hep birlikte olmak ve Şam, Halep, Humus kırsalındaki bölgelerde kuşatmaların kaldırılması için hükümetlerimize baskı yapmak, Suriye'nin tamamındaki diğer tüm bölgelere yiyecek ve tıbbi yardım malzemelerinin sokulması için acil harekete geçmek zorundayız. 


Sizden harekete geçmenizi rica ediyoruz. Hükümetlerinize baskı yapın ve Suriye halkının acilen ihtiyaç duyduğu malzemelere ulaşmasını talep edin.


Hemen siyasi temsilcilerinizi arayın. Caddeleri organize edin. Harekete geçilmesini isteyin. 20 günden az süremiz var ve şimdi harekete geçme zamanı. Bize yardım edin, onlara yardım edin."

Raid Salah, Suriye sivil savunma ekibi Beyaz Baretliler'in lideri. Dr. Ahmed Tarakci, Suriye Amerikan Tıp Derneği başkanı. Leyla Soudi, Suriye Amerikan Tıp Derneği ile çalışıyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.