ABD'de 'ya sev ya terket' dönemi başladı

ABD'de 'ya sev ya terket' dönemi başladı

Teksas'ta bir hakim, Amerikan vatandaşlığına geçen göçmenlerden, Trump'ı başkan olarak kabul etmemeleri halinde kendilerine başka ülke bulmalarını istedi.

ABD'nin Teksas eyaletinde federal bir hakim, yemin töreniyle Amerikan vatandaşlığına geçen göçmenlere, devlet başkanlığına seçilen Donald Trump'ı başkan olarak kabul etmemeleri halinde ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

Teksas eyaletinde bazı ülkelerden 500 göçmen, San Antonio kentindeki Teksas Kültürleri Enstitüsü'nde düzenlenen yemin töreniyle Amerikan vatandaşlığına geçti. Törene, 1988 yılından bu yana hakimlik yapan John Primono'nun sözleri damga vurdu.

"O SİZİN BAŞKANINIZ"

Töreni yayınlayan KENS-TV'de yer alan habere göre, hakim Primono, ant içen göçmenlerin Donald Trump'ı başkanları olarak kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Primono, "Onun (Trump) için oy vermiş olsanız da olmasanız da eğer Amerikan vatandaşıysanız, o sizin başkanınız. O sizin başkanınız olacak. Eğer bundan hoşnut değilseniz başka ülkeye gitmelisiniz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Primono, törende "Benim başkanım değil" yazılı afişler taşıyan protestocuları da eleştirdi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.