Rakipleri Trump'a Karşı Birleşti

Rakipleri Trump'a Karşı Birleşti

Ön seçimlerde Cumhuriyetçiler’in adayı Donald Trump’ın açık ara öne geçmesinin ardından rakipleri güçlerini birleştirme kararı aldı.

Amerika’da başkanlık yarışı bütün hızıyla devam ediyor. Ön seçimlerde Cumhuriyetçiler’in adayı Donald Trump’ın açık ara öne geçmesinin ardından rakipleri John Kasich ve Ted Cruz, Trump’a karşı güçlerini birleştirme kararı aldı.

Ancak anketlerin galibi Donald Trump, rakiplerinin birlik kararıyla adeta dalga geçerek “çaresizlik içinde” karar aldıklarını söyledi. Trump, bugün 172 delege getirecek Pennsylvania, Connecticut, Rhode İsland, Delaware ve Marryland eyaletlerinin hepsinde yapılacak önseçimleri kazanacağını iddia etti:

“Sayemde herkes, Cumhuriyetçilerin ön seçim sisteminin tamamen hileli olduğunu ve çöktüğünü görüyor. Hiçbir zafer şansı olmayan, matematiksel olarak tümüyle yarışın dışında kalan iki aday, yarışı terketmelidir. Böylece biz de sahtekar Hillary Clinton’ı yenmek için tek vücut olabiliriz. Ve O’nu gerçekten, çok büyük bir farkla yenebiliriz.”

Trump, bugüne kadar yapılan ön seçimlerde 845, Teksas senatörü Ted Cruz 559, Ohio Valisi John Kasich de 148 delegenin desteğini aldı. Donald Trump, geriye kalan 15 eyalette de başarı elde ederse, başkan adaylığı için gereken 1237 sayısına ulaşabilecek.

Uzmanlar, Kasic-Cruz stratejisinin beklenenin tersine bir etki yaratacağı uyarısında bulunuyorlar:

Franklin & Marshall College Poll başkanı Terry Madonna, 

“İki adayın bu stratejisinin arkasındaki taktiği anlıyorum. Ama bu girişim, Trump’ın, rakiplerinin sadece kurumların desteğini aldığı yönündeki iddialarını ve ‘sadece beni durdurmaya çalışıyorlar’ tezini daha da besler “ dedi.

“Super Salı” nın ardından en büyük yarış, 3 Mayıs’ta 57 delegeye sahip İndiana eyaletinde geçecek. Temmuz ayında ise Cumhurieytçiler’in kongresi toplanarak cumhurbaşkanı adayını belirleyecek.

Bugün 5 ayrı eyalette yapılacak ön seçimlerde ise, Demokratların adayı Hillary Clinton favori olarak gösteriliyor.

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.