El Kaide'nin merkez komutası, üst düzey liderinin ölümünü doğruladı

El Kaide'nin merkez komutası, üst düzey liderinin ölümünü doğruladı

El Kaide, üst düzey liderlerinden Faruk el Kahtani ve ailesinin ABD hava saldırısı sonucu öldürüldüğünü duyurdu.

El Kaide'nin medya kolu Es Sahab, "23 Ekim'de Amerikan hava saldırısında öldürülen Faruk el Kahtani" hakkında bir açıklama yayımladı.

İstihbarat kuruluşlarına göre  Batı'ya düzenlenen saldırılarda dahli olduğu düşünülen Kahtani ayrıca Doğu Afganistan'daki El Kaide lideriydi ve Taliban güçleri ile birlikte ABD ve müttefiki güçlere karşı savaşıyordu.

Usame Bin Ladin'in evinde bulunan belgelere göre Kahtani, 2010'da Afganistan'da El Kaide için güvenli yerler kurmak ile görevlendirilmişti. 

El Kaide merkez komutasının açıklamasında, "Kendilerini sevdiğimiz ve Afganistan'ın Müslüman topraklarında Haçlılara karşı savaşan bir grup mücahidin şehadeti nedeniyle Müslüman ümmete taziyelerimizi sunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bagram saldırısına övgü

Açıklamada Taliban'ın bu ayın başlarında Bagram Hava Üssü'ne düzenlediği saldırıya da değinildi. ABD'nin resmi açıklamasına göre söz konusu olayda 2 Amerikan askeri ve 2 Afgan çalışan yaşanan patlama sonucu ölmüştü. 

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Peter Cook, 5 Kasım'da yaptığı açıklamada 23 Ekim'de düzenlenen hava saldırısında Faruk El Kahtani'nin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.