İsrail yangınların sebebini buldu: 'Terör eylemi'

İsrail yangınların sebebini buldu: 'Terör eylemi'

İsrail'de 3 gündür 13 farklı bölgede çıkan yangınlar söndürülemiyor.

İsrail güçleri, iki aydır süren kuraklığın ardından gelen yangınlar ile ilgili olarak kundaklama şüphesiyle 12 kişiyi gözaltına aldı.

Haaretz gazetesinin haberine göre Türkiye, Filistin, Rusya, Yunanistan, İtalya, Hırvatistan ve Kıbrıs, yangınların söndürülmesi için toplamda 10 uçak gönderiyor.

Ülkenin üçüncü büyük kenti olan Hayfa'da 80 bin kişi evini boşalttı.

Kudüs'ün eteklerindeki evlerin de tehdit altında olduğu aktarıldı.

Şimdiye kadar ciddi bir şekilde yaralanan olmasa da duman zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alınanlar oldu.

İsrail'de en son 2010 yılında yaşanan büyük yangında 42 kişi hayatını kaybetmişti. Yangın ancak ABD'den gelen uçakların yardımıyla söndürülebilmişti.

Yangınlarda 'terör' suçlaması

İsrail polis şefi bazı yangınlarda 'kundaklama şüphesi' olduğunu söylerken, Başbakan Binyamin Netanyahu da bu tür saldırıları "terör eylemi" olarak nitelendirdi.

Haaretz'in haberine göre Netanyahu, "Kundaklama nedeniyle çıkan her bir yangın her halükarda terör eylemidir. Biz de buna öyle yaklaşımda bulunacağız" dedi.

Ma’sadat el-Mucahidin üstlendi

Öte yandan ülkenin farklı noktalarında başlayan yangınlarla alakalı bir üstlenme açıklaması geldi. Ma’sadat el-Mucahidin isimli bir gruba atfedilen açıklamada, 2010 yılında 42 kişinin öldüğü yangınlar da dahil olmak üzere, kundaklama eylemleri üstlenildi. Ma’sadat el-Mucahidin'in Filistinli Selefi bir grup olduğu belirtiliyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.