Obama başsağlığı diledi, Trump 'zalim diktatör' dedi

Obama başsağlığı diledi, Trump 'zalim diktatör' dedi

ABD Başkanı Barack Obama, Kübalı lider Fidel Castro’nun ölümü dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

ABD Başkanı Barack Obama, Kübalı lider Fidel Castro’nun ölümü dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, "Fidel Castro’nun öldüğü bu dönemde Küba halkına dostluk elini uzatıyoruz" denildi.

ABD ve Küba arasındaki siyasi ilişkilerin, yaklaşık 60 yıldır derin politik anlaşmazlık içinde ilerlediğinin hatırlatıldığı mesajda, bu hususta açılan yeni sayfaya vurgu yapıldı.

 

View image on Twitter

Euronews'in haberine göre; Beyaz Saray’a geçmeyi bekleyen Donald Trump ise ilk önce sosyal medyada “Fidel Castro öldü” cümlesini paylaştı, sonrasında yayımladığı yazılı metindeyse Castro’yu ağır sözlerle andı. 

Trump, Castro’yu, ‘kendi halkını bastıran zalim bir diktatör’ olarak tanımladı.

Açıklamada, “Castro arkasında ölümleri, hırsızlıkları, akıl almaz acıları, yoksulluğu ve insan haklarının reddini miras olarak bıraktı” denildi.

Küba kökenli Senatör Marc Rubio da Castro için sert ifadeler kullandı. Rubio, Castro ile ilgili sosyal medya paylaşımlarında Kübalı lideri “katil diktatör” olarak niteledi.

 

View image on Twitter

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.