"Rus toprağı Kaliningrad, NATO'yu endişelendiriyor"

"Rus toprağı Kaliningrad, NATO'yu endişelendiriyor"

Analist Robert Farli, NATO'nun Rusya'dan daha çok Kaliningrad'dan korktuğunu söyledi.

Robert Farli The National Interest'te yer alan analizinde NATO ve Kaliningrad ikilemini değerlendirdi.

Farli konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Baltık ülkeleri NATO’ya dahil olduğu zaman Kaliningrad NATO’nun tam merkezinde yer alan düşman toprağı haline geldi. Bu Kaliningrad’ı askeri açıdan potansiyel olarak tehlikeli yaptı” dedi.


Farli devam ederek, “Özellikle orada yer alan S-400 ve İskender füze sistemleri NATO’yu endişelendiriyor. S-400, dünya savunma alanında en öldürücü sistemlerden birisidir. İskender sistemine gelirsek, onlar hakkında kesin bilgi bulmak hala çok zor, fakat 400 kilometreye kadar savaş başlığı gönderebildiği biliniyor. Eğer Moskova NATO ülkelerine baskı yapmak isterse, o bölgeye yeni ve korkutucu silahlar yerleştirerek gücünü gösterebilir.” dedi.

Bilindiği gibi Kaliningrad, Rusya'nın kara bağlantısı olmayan, Litvanya ile Polonya arasında Baltık Denizi kıyısındaki toprak parçasına verilen addır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.