"ABD Askerleri Suriye'de Doğrudan Savaşa Katılmayacak"

"ABD Askerleri Suriye'de Doğrudan Savaşa Katılmayacak"

Pentagon, 'Suriye’ye gönderilen ABD askerleri doğrudan savaşa katılmayacak' açıklamasında bulundu.

IŞİD'le mücadele amacıyla Suriye'ye gönderilecek 250 askerle ilgili açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı, bu askerlerin doğrudan savaşa girmeyeceklerini belirtti.

Günlük basın toplantısında konuyla ilgili konuşan Pentagon Sözcüsü Peter Cook, “(Suriye'ye gönderilecek güçler) yerel güçlere destek olacak, doğrudan savaşa girmeleri planlanmıyor, ön cephede olmayacaklar” dedi. Cook, Suriye'ye gönderilecek ek güçlerin, IŞİD'le mücadele eden yerel güçlere destek olcağını ifade etti. 

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin Suriye'ye özel kuvvetleri de kapsayan ek asker göndereceği haberlerini doğrulayarak “Suriye'de IŞİD'le savaşan yerel güçlere yönelik ABD desteğini artırma kararı aldım. Küçük bir Amerikan Özel Operasyonlar Kuvveti grubu halen Suriye'de sahada. Onların uzmanlığı IŞİD'in önemli bölgelerden çıkarılması konusunda yerel güçler kadar önemli” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.