Resmi siteden duyuruldu: Esed'in durumu ağır

Resmi siteden duyuruldu: Esed'in durumu ağır

Enformasyon Bakanlığı'nın resmi sitesinde duyurulan haberin, internet korsanları tarafından yerleştirildiği ileri sürüldü.

Esed rejimine bağlı Enformasyon Bakanlığı'nın web sitesinde bu sabah, "Esed'i zehirleme girişimi" başlıklı bir açıklama yayınlandı. Açıklamada Esed'in, yemeğine katılan zehir nedeniyle durumunun ağır olduğu ancak doktorların onu hayata döndürmek için uğraş verdiği yazıyordu. 

El Cezire'nin de okuyucularıyla paylaştığı söz konusu açıklama birkaç saat yayında durdu ve sonrasında Enformasyon Bakanlığı'na ait site tamamen kapatıldı. 

El Cezire'nin  haberi hala sitede duruyor. http://mubasher.aljazeera.net/news/arabic-and-international/2016/11/2016112863434145953.htm  

Sitenin kapatılmasının ardından Enformasyon Bakanlığı'na bağlı yetkililer, yaptıkları Facebook paylaşımlarında ilgili açıklamanın hackerlar (internet korsanları) tarafından siteye yerleştirildiğini ve hiçbir dayanağının olmadığını iddia ettiler. Haberin doğru olması durumunda savaş devam etse de Suriye rejimi saflarında ve yurt dışından gelen Şii milislerle İran arasındaki anlaşma ve koordinasyonun zarar göreceği, Esed'in sembolik bir lider olarak ülkedeki politik birliği sağlıyor olduğu ve bunun bozulabileceği dile getiriliyor. 

Enformasyon Bakanlığı'nda verilen açıklama anasayfada görülüyor:


Sitede yapılan açıklama: 


Açıklamanın birkaç saat yayında kalmasının ardından siteye ulaşılamadı:


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.