"ABD 'Kürt devletine' stratejik ilgi duyuyor"

"ABD 'Kürt devletine' stratejik ilgi duyuyor"

Siyaset uzmanı eski asker Brad Cabana, ABD'nin Suriye ve Irak'ta Kürt devleti kurma politikalarından vazgeçmediğini söyledi.

Siyaset uzmanı eski asker Brad Cabana, ABD'nin Suriye ve Irak'la ilgili çokça bahsedilen planını bir kez daha yineledi.

Sputnik'in haberine göre ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, 45. Başkan Donald Trump göreve gelmeden önce Rusya ve Suriye hükümetleriyle Halep'te ateşkes için görüşmeler yaptığına dair iddiaları değerlendiren Cabana, bunun gerçekleşmesi ihtimalinin ‘neredeyse sıfır' olduğunu savundu. Askeri olarak durumun Suriye hükümeti lehine geliştiğini belirten siyaset uzmanı, “Halep'in kuzey kısımlarının üstleri IŞİD'den temizlendi. Suriye ordusu, Rusya'nın desteğiyle şimdilik durumu kontrol altında tutuyor. O yüzden ateşkesin mümkün olduğunu düşünmüyorum” dedi.

"ABD politikalarının değişmesi zor"

ABD'nin Ortadoğu'daki politikalarının değişip değişmeyeceği sorusunu da yanıtlayan eski asker, şu ifadeleri kullandı:

“Bu zor bir şey. ABD, Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeydoğusunda bir çeşit Kürt devleti kurmak konusuna stratejik ilgi duyuyor. Bu ilginin değiştiğini düşünmüyorum. Trump'ın resmi olarak Obama'nın yerini almasının ardından değişiklikler olabilir, ancak o zamana kadar bu değişmeyecek.”


PYD/YPG, Rojava olarak adlandırılan bölgede devlet kumak istiyor

Washington Post, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, Trump'ın başkan olmasından önce Rusya ile Suriye konusunda bir anlaşmaya varılması için 'inanılmayacak diplomatik çabalar' harcadığını iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.