İngiltere 'Rus tehdidine' karşı 150 asker konuşlandıracak

İngiltere 'Rus tehdidine' karşı 150 asker konuşlandıracak

Rusya'nın 'saldırgan tutumu'na karşı hareket geçen İngiltere'nin Polonya'ya asker göndereceği bildirildi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Rusya’nın saldırgan tutumuna karşı gelecek yıl Polonya’ya 150 asker göndereceklerini açıkladı. Başkent Londra’da düzenlenen iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı zirvede May, Polonyalı mevkidaşı Beata Szydlo ile bir araya geldi.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) resmen çıkış sürecini (Brexit) gelecek yıl Mart ayı sonundan önce başlatmayı planlayan May ülkede yaşayan Polonyalıların haklarını koruyacağını belirtti:  "Rusya'nın artan saldırgan tutumunun  farkında olmamız ve bunu önlemek için birlikte çalışmamız önemli. Minsk Anlaşması uygulanana kadar, Rusya'ya yönelik yaptırımların sürmesi gerektiğini bugün  konuştuk. Suriye konusunda ise Rusya'nın masum sivillere yönelik korkunç  bombalamalara destek vermeye son vermesi gerekiyor. Bu kesinlikle kabul edilemez.  Dolayısıyla Rusya'ya uluslararası bir baskı uygulamalıyız." yanıtını verdi.

İngiltere’nin ülkesinin stratejik ortağı olduğunu vurgulayan Polonya Başbakanı Szydlo da iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceklerine inandığını ifade etti.

Avrupa Birliği’ne 2004’te üye olan Polonya İngiltere’nin en yakın müttefiklerinden biri. İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu’nun 2015 yılı verilerine göre ülkede 831 bin Polonyalı yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.