Bakan Özlü: Uzayda uydu filomuz olacak

Bakan Özlü: Uzayda uydu filomuz olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Türksat 6A'nın 2019'da fırlatılacağını hatırlatarak, 'artık uzayda bir uydu filomuz olacak' dedi.

MÜSİAD tarafından düzenlenen, dünya uydu ve teknoloji devlerinin ağırlandığı Global Satshow başladı.

Haliç Kongre Merkezi'nde eyapılan fuarın açılışında konuşan Bakan Faruk Özlü, Türksat 6A ve diğer projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Hem sivil hem de askeri

Bakan Özlü, “TÜBİTAK uzay liderliğinde ve sanayimizin de katılımıyla ilk yerli haberleşme uydusu olan Türksat 6A projemiz de başladı. Türksat 6A'yı inşallah 2019'da tamamlayacağız. Yine İMECE Gözlem Uydu Sistemleri projemizle, yüksek çözünürlüklü gözlem yeteneğimiz, hem sivil hem de askeri anlamda ciddi bir gelişme gösterecektir. Artık uzayda bir uydumuz olmayacak, bir uydu filomuz olacak. TÜBİTAK UZAY'ın hedefi, 12 yıl içinde dünya standartlarında en ileri düzey kabul edilen 30 santimetre yer örnekleme mesafesine ulaşmaktır. Milli yer istasyonumuzu geliştirmek de önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.