Trump, ABD bayrağı yakanların hapse atılmasını istedi

Trump, ABD bayrağı yakanların hapse atılmasını istedi

Trump, bayrak yakılmasına bir yıl hapis ya da vatandaşlıktan çıkarma cezası verilmesi gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı seçilen Donald Trump, 29 Kasım’da ülkesinde Amerikan bayrağının yakılmasına bir yıl hapis ya da vatandaşlıktan çıkarma cezası verilmesi gerektiğini söyledi. ABD’deki Devrimci Komünist Partisi, New York kentinde Amerikan bayrağı yakarak Trump’ı protesto etti.

Trump’ın önerisi, 1989’daki Texas v Johnson davasında ABD Yüksek Mahkemesi’nin aldığı kararla çelişiyor. Açılan davalar çerçevesinde hükümetin yurttaşa karşı yetkilerinin sınırlarını belirleyen mahkeme, bayrak yakmanın ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtmişti.

Donald Trump'ın bu önerisi kendi partisinde de muhalefetle karşılandı. Cumhuriyetçi lider Mitch McConnel, bayrak yakılmasının, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, Yargıtay'ın 1989 yılında bu konuyla ilgili verdiği kararı hatırlattı.

Bayrak yakmanın hoş olmayan bir fikir açıklama yöntemi olduğunu belirten McConnel, "Bu ülkede, kabul edilemez fikirlere saygı duymakla ilgili uzun yıllardır sürdürdüğümüz bir geleneğimiz var." ifadelerini kullandı.

Devrimci Komünist Partisi üyeleri, Temmuz ayında Cleveland’daki Ulusal Cumhuriyetçi Kongresi’nin düzenlendiği salonun önünde bayrak yakmış, dağılma çağrısına uymayarak polise direndikleri için gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.