Almanya'da 'radikal İslamcı muhbir var' korkusu

Almanya'da 'radikal İslamcı muhbir var' korkusu

Alman iç istihbarat servisinde 'radikal İslamcı' bir muhbirin çalıştığı ortaya çıktı.

Almanya'da Federal Anayasayı Koruma Dairesi bünyesinde 'radikal İslamcı' birinin muhbir olarak çalıştığının anlaşılması ortalığı karıştırdı.

Söz konusu kişinin kuruma zarar verecek girişimlerde bulunup bulunmadığının araştırıldığını belirten Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Hans-Georg Maaßen, 'aşırı İslamcı' muhbirin daha önce dikkat çekici bir davranışının saptanmadığını söyledi. Maaßen, söz konusu kişinin yakın çevresi bile fark etmeden radikalleştiğinin tespit edildiğini ifade etti.

İnternet sohbeti ele verdi

Muhbirin 'radikal İslamcı' olduğu başka bir muhbir tarafından internette yaptığı sohbetler üzerinden tespit edildi. 51 yaşındaki kişinin sahte bir isim kullanarak radikal açıklamalarda bulunduğu ve istihbarat biriminin gizli bilgilerini ifşa ettiği belirtildi. Savcılık, muhbirin Nisan 2016’da Almanya’daki İslamcı grupları izlemek üzere görevlendirildiği açıkladı.

Soruşturma başlatıldı

Muhbirin internet sohbetinde “Anayasayı Koruma Teşkilatı’na düzenlenecek bir saldırının kuşkusuz Allah’ın da rıza vereceği bir eylem olacağını ve kendisinin İslamcı müminlere yardım için elinden gelen her şeyi yapacağını” söylediği de iddia edildi. Tespit edilen kişi ile ilgili "devletin güvenliğini tehlikeye düşürecek ağır bir şiddet eylemi hazırlığı içinde olduğu ve gizli bilgilerin ifşası" suçlarından soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.