Breivik Hakkında 'İnsan Hakları' Tartışması

Breivik Hakkında 'İnsan Hakları' Tartışması

Breivik'in insani haklarının yetkililer tarafından ihlal edildiğine hükmeden karar temyize gönderildi.

Norveç hükümeti, Anders Breivik’in insani haklarının çiğnendiğine hükmeden mahkeme kararını temyize götürdü.

Euronews'in haberine göre; Kararla ilgili savcılığa temyiz başvurusunda bulunduklarını açıklayan Adalet Bakanlığı yetkilileri, hükümetin, mahkemenin verdiği Breivik’in ruh sağlığını korumak için yeterince çaba gösterilmediği ve mahkumun iki ayrı hapishanede izole edildiğine dair kararı kabul etmediğini belirtti.

Anders Behring Breivik, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin iki hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle Norveç‘ten şikayetçi olmuştu. Oslo bölge mahkemesi de Breivik’in, Norveç devleti aleyhinde açtığı “insan hakları” davasına ilişkin kararında, Breivik’in cezaevi koşullarının, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleyi yasaklayan maddesini ihlal ettiği savunulmuştu.

Anders Behring Breivik 2011 yılının Temmuz ayında başkent Oslo’da ve Norveç’e bağlı Utoya Adası’ndaki gençlik kampına düzenlediği terör saldırılarında 77 kişiyi öldürmüş, 242 kişiyi yaralamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.