Erdoğan Rusya karşısında geri adım attı: Hedefimiz bir ülke değil

Erdoğan Rusya karşısında geri adım attı: Hedefimiz bir ülke değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında 'Esed'in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik' açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat Kalkanı'nın amacı herhangi bir ülke ya da kişi değil terördür" dedi.

Erdoğan daha önce Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında yaptığı açıklamda, "Biz sabır, sabır, sabır dedik en sonunda dayanamadık ve Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik? Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil" demişti. 

Ayrıca RIA haber ajansının haberine göre, Kremlin Sözcüsü Yuri Uşakov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile görüşmesinde "Esed'in hükümdarlığına son vermek için oraya (Suriye'ye) girdik" sözüne açıklık getirdiğini söyledi. Uşakov, Erdoğan'ın nasıl bir açıklama yaptığını belirtmedi ve ikili aarasında Suriye'deki durumun ele alındığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.