Erdoğan'dan 'Laiklik' açıklaması: Mısır'daki konuşmam çok önemli

Erdoğan'dan 'Laiklik' açıklaması: Mısır'daki konuşmam çok önemli

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar Kitaroviç ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında sorulan soru üzerine, laiklik konusunda gerek kendisinin, gerekse kurucusu bulunduğu AKP'nin tutumunun net olduğunu kaydetti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman‘ın Anayasada laikliğin yer almaması gerektiği yönündeki açıklamasını değerlendiren Erdoğan, “Meclis Başkanımız Anayasa tartışmaları bağlamında kendi kanaatlerini ortaya koymuştur, kendi düşüncelerini ortaya koymuştur. Şahsımla ilgiliyse benim bu konudaki düşüncelerim bellidir. Kurucusu olduğum partimin programında da bu zaten çok açık, net yer almaktadır“ diye konuştu.

Laiklik konusunda 2011 yılında Mısır'da yaptığı konuşmanın önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Buradaki bütün gerçek şudur: Devlet tüm inanç gruplarına, inançlarını yaşama hususunda eşit mesafededir ve laiklik budur” dedi.

Erdoğan Mısır'da laiklik konusunda bir televizyon kanalına verdiği mülakatta laikliğin ateizm olmadığını belirterek, “Laik bir rejimde insanların dindar olma ya da olmama özgürlüğü vardır. Ben Mısır'ın da laik bir anayasaya sahip olmasını tavsiye ediyorum. Çünkü laiklik din düşmanlığı değildir. Laiklikten korkmayın“ demişti.

 

Erdoğan'ın o dönemki sözlerine Mısır'dan gelen tepkilerden biri: 

 

Kaynak: DW ve Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.