Felluce'nin sorumlusu general, Trump'ın bakanı olacak

Felluce'nin sorumlusu general, Trump'ın bakanı olacak

Donald Trump, Irak'taki Felluce saldırılarının sorumlu isimlerinden eski general James Mattis'i Savunma Bakanlığı'na getireceğini açıkladı.

ABD Başkanı seçilen Trump, Ohio'ya bağlı Cincinnati şehrinde yaptığı konuşmasında emekli general James Mattis'i Savunma Bakanlığı'na getireceğini açıkladı.

"Bazı insanlara ateş etmek çok keyifli"

Dünyabülteni'nde yer alan habere göre daha önce Trump tarafından “generallerin generali” olarak bahsedilen Mattis, 1991’deki I. Körfez Savaşı’nda saldırı tavuruna komuta ediyordu. 2001 ise Güney Afganistan’daki görev gücünü yöneten ABD’li komutan, 2003’teki Irak işgalinde yer aldı, Felluce saldırılarında kilit rol oynadı. 2005 yılında San Diego'da askerlere yaptığı konuşmada, "Bazı insanlara ateş etmek çok keyifli." sözleri nedeniyle tepki çekmişti.

Obama'yla anlaşamadı

2010-2013 yılları arasında ABD'nin Ortadoğu ve Güneybatı Asya'daki askeri operasyonlarının sorumluluğunu üstlenen Mattis, İran karşıtı sert tutumunun Obama yönetimi ile uyuşmaması nedeniyle 22 Mayıs 2013'te emekliye ayrıldı.

Mattis, ABD Kongresinde yaptığı bir konuşmada, ABD'nin Ortadoğu'daki sorunlara yeterince müdahil olmamasının buradaki aşırıcılığın yükselmesine katkı sağladığını savunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.