Slovakya'dan yine İslam karşıtı adım

Slovakya'dan yine İslam karşıtı adım

Slovakya Parlamentosu, İslam'ın ülkede resmi din olması ve Müslümanların Cami açması için gereken 20 bin üye şartını 50 bine yükseltti.

Slovakya, ülkede İslam'ın resmi din olması ve Müslümanların cami açmasını zorlaştıran yasa tasarısını kabul etti.

Koalisyon hükümetinde yer alan Slovakya Ulusal Partisi’nin hazırladığı tasarı, muhalefetinde desteğiyle oy çokluğuyla kanunlaştı. 

Yasaya göre bir dini topluluğun devlet tarafından tanınması için gerekli olan 20 bin üye şartı 50 bine çıkarıldı. Buna göre İslam'ın ülke yasalarınca resmi din olarak kabul edilmesi ve Müslümanların cami açması için en az 50 bin kayıtlı üyeye sahip olmaları gerekecek.

"Slovakya'nın İslamlaşmasını istemiyoruz"

Slovakya Ulusal Partisi’nin Başkanı Andrej Danko, yaptığı açıklamada, Slovakya’nın İslamlaşmasını istemediklerini belirterek, “Gelecekte hiçbir cami inşa edilmemesi için yapabileceğimiz her şeyi yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Avrupa sokakları parlamentoları besliyor

Avrupa sokaklarında hızla yükselen aşırı sağ ve İslam karşıtlığı hareketleri, ülke parlamentolarında da güç kazanmaya devam ediyor. Müslüman toplulukların çokça bulunduğu Avrupa ülkelerinde dahi İslam karşıtı öneri ve tasarılar rahatlıkla yasalaşabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.