Venezuela’da Memurlar Haftada İki Gün Çalışacak

Venezuela’da Memurlar Haftada İki Gün Çalışacak

Ülkede yaşanan enerji açığı, çalışma saatlerinin minimuma çekilmesine sebep oldu.

Enerji açığının büyük bir krize dönüştüğü Venezuela’da hükümet kamu çalışanlarından haftanın sadece pazartesi ve salı günleri işe gitmeleri talimatını verdi.

Daha önce de ülkedeki 2.8 milyon memur çalışanı için cuma günleri Nisan ve Mayıs ayları boyunca tatil ilan edilmişti.

Ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayan hidroelektrik santralinin enerjiye katkısı rekor seviyeye düşmüş durumda.

Euronews'in haberine gçre; diğer yandan muhalefet partileri Devlet Başkanı Maduro’yu devirmek için referanduma gitmenin yollarını arıyor:

“Hükümeti değiştirmek istiyoruz. Venezuella halkı da değişim görmek istiyor ama bunu barışçıl yollardan yapmak istiyoruz. Referandum izni almak için 195 bin imza toplamamız gerekiyor. Daha sonra da referanduma gitmek için toplam seçmen sayısının yüzde 20’sinin yani yaklaşık 4 milyonun imzası gerekecek.

“Saçlarınızı makineyle kurutmayın, kıyafetlerinizi ütülemeyin”

Enerji tasarrufu için kadınlara saçlarını makineyle kurutmamaları ve halka kıyafetlerini ütülemeyi bırakmaları çağrısında bulunan Devlet Başkanı Maduro tepki çekmişti.

Hükümet, ülkede yaşanan enerji krizinin El Nino hava olaylarının yol açtığı kuraklıktan kaynaklandığını ve muhalifler tarafından düzenlenen sabotaj eylemleri olduğunu savunuyor.

Uzmanlar ise krizin altyapıya yapılan yatırım eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.