Savcı Mavi Marmara davasının düşürülmesini istedi

Savcı Mavi Marmara davasının düşürülmesini istedi

Mavi Marmara ile ilgili davanın 14. duruşmasında savcı İsrail'le imzalanan anlaşma gereği davanın düşürülmesini talep etti.

İsrail'in uluslararası karasularda saldırdığı ve 10 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisi ile ilgili davanın 14. duruşması başladı.

Dünyabülteni'nin haberine göre Mavi Marmara ile ilgili davanın 14. duruşmasında savcı İsrail'le imzalanan anlaşma gereği davanın düşürülmesini talep etti.

Avukatlar, anlaşmaya ilişkin tartışmalar devam ederken Savcı'nın bu talebinin usule aykırı olduğunu ve zabıtlara geçmemesini talep etti ve Meclis'te onaylanan anlaşmanın toplantı yeter sayısı ile mi salt çoğunlukla mı onaylandığı sorusunun yöneltilmesini talep etti.

Avukatların talebi savcının itirazı üzerine mahkeme tarafından reddedildi. Mavi Marmara avukatları, anlaşmanın ceza yargılamasına etki etmemesi gerektiğini belirterek savcının düşürme talebine karşı çıkıyor.

Mavi Marmara Mayıs 2010'da İsrail yönetimi tarafından hukuka aykırı bir şekilde abluka uygulanan Gazze'ye insani yardıı için yola çıkmış, uluslararası kara sularında İsrail komandoları tarafından saldırıya uğramıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.