AB, Rusya'ya yaptırımları yarım yıl uzatacak

AB, Rusya'ya yaptırımları yarım yıl uzatacak

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların büyük ihtimalle altı ay daha uzatılacağını bildirdi.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Rusya’ya karşı uygulanan ekonomik yaptırımların 6 ay daha uzatılacağını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Donald Tusk, Rusya’ya karşı yaptırımların uzatılması konusunda Avrupa Birliği’nde Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya, İşveç, kısmen İngiltere’nin Ukrayna yanlısı tutuma sahip olduğunu, ancak söz konusu tutumun artık Avrupa’nın ortak bir görüşü olmadığına işaret etti.

Tusk, “Her şey, Rusya’ya karşı yaptırımların bir kez daha uzatılabileceğini gösteriyor. Altı ay sonra ne olacağını ise kimse tahmin edemez” şeklinde konuştu.

Daha önce Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Rusya’ya karşı yaptırımların kaldırılması için hiçbir gerekçe görmediğini ifade ettiği bildirilmişti. Bununla birlikte Rusya ile “sıradan çerçeveler dışına çıkacak bir anlaşmanın” imzalanması gerektiğini ifade eden Juncker, Rusya olmadan Avrupa’da güvenliğin olmadığını da savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.