Esed Rejimi Humus'ta Yardım Konvoyunu Hedef Aldı

Esed Rejimi Humus'ta Yardım Konvoyunu Hedef Aldı

Kuzey Humus'a ulaştırılmak istenen yardım konvoyu tank ve füze ateşi altında kaldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Pazartesi günü Teir Maaleh çevresinde Kızıl Haç'a ait bir yardım konvoyunun rejim tarafından vurulduğunu bildirdi.

Bölgedeki aktivistlerin ulaştırdığı habere göre konvoy, kuzey Humus'ta rejim tarafından muhasaraya alınan bölgeye yardım ulaştırıyordu. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırı sonrası araç şoförünün ve beraberinde iki kişinin yaralandığını bildirdi. Yerel kaynaklara göre konvoy rejim kontrolünden yapılan saldırı sonucu ateş altında kaldı. 

Humus Medya Merkezi aktivistlerinin iddiasına göre, Teir Mallah'ın yaklaşık bir kilometre kuzeyinde yer alan Al Kam köyünde bulunan Şii milisler, tank ateşi ile konvoyu hedef aldı.

Teir Maaleh'te bulunan rejim muhalifi konsey konuyla alakalı bir bildiri yayınladı. BildirideTeir Maaleh'ten Rastan'a gitmekte olan insani yardım konvoyunun çukurlar ve toprak yığınları ile kötüleşen yol koşulları nedeniyle yavaşladığını bunun üzerine yoldaki engelleri kaldırmak için bir yükleyicinin getirildiği ve sonrasında "Şii milislerin güdümlü füzelerle konvoyu hedef alarak ağır hasara sebep oldukları" açıklandı.

Kızıl Haç Uluslararası Komitesi ve Suriye Arap Kızılay'ı önceki haftalarda Humus kuzeyine 100 araçlık bir insani yardım konvoyu sevk etmişti. Bu gelişme Suriye'de savaşın başladığı günden beri yapılan en büyük yardım kampanyasını oluşturuyordu.

Salı günü, 2012 yılından beri kuşatılan Rastan şehrine yıllar sonra ilk yardım sevkiyatı ulaşmıştı. Yerleşim yerine gelen 65 araçta gıda, tıbbi malzeme, temiz su bulunuyordu.

Ne Kızılhaç ne de Arap Kızılayı, ikinci yardım konvoyunun hedef alınması konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

Kaynak: NOW Media ve Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.